Vi får en del frågor om vad man ska tänka på när man skapar egen RollUp design. Därför har vi valt att lägga upp en guide där vi ger tips om designprogram och lite vad du bör tänka på i designprossen. Men först lite grunder.

Program: vi rekommenderar att använda IllustratorIndesignColordrawInkscape ( gratisalternativ) eller andra program som du kan designa i vektorgrafik. Du kan också använda program som exempelvis Photoshop men då kommer du få design i pixelgrafik. Vi kommer inom kort lansera möjligheten att designa din RollUp direkt på Expodirekt.se

RollUpmallar och mått: vi har mallar att ladda ner under varje RollUpsida i butiken för att göra din designprocess så enkelt som möjligt. Om du inte vill använda våran mallar som finns bildmåtten under produktbeskrivningen.

 • RollUp

  RollUp eco

  RollUp eco är en enkel men funktionell rollup till ett superpris!

 • RollUp

  RollUp T

  RollUp T är en hopfällbar, lätt bildlösning som får plats i en liten nylonväska och monteras på mindre än trettio sekunder. Ett bra budgetval.

 • RollUp

  RollUp S10

 • RollUp

  RollUp S20

Bild och textmaterial: vi rekommenderar att gå igenom så att du har bra bilder, tillgänglig logotyp, färger samt kollat en del på texterna innan så att de känns bra. Vi rekommenderar också att du kanske kan stärka ditt budskap med symboler och andra ikoner Tex Adobe font-awesome

Nu till den roliga delen självaste RollUp designen, i första hand så måste man fundera på vad man vill förmedla med sin RollUp design.

Bakgrund: Färgsätt bakgrunden eller använd bilder för att förstärka hela budskapet. Men tänk på att de inte får påverka själva budskapet eller bli otydligt.

Budskap: Rekommenderar även att man delar in RollUp våden i olika delar där budskap kan placeras baserad på synbarhet. RollUpens översta del bör användas till logotypen eller ämnen Rollupen ska informera om exempel ”Gör så här för bli kundmedlem”. Medan den mellersta bör användas till informationer som ska förmedlas. Sen kommer man till den nedersta delen som helt enkelt bara bör helt enkel information exempelvis vad man kan få mer information eller i sociala medier.

Rollup designa själv

Korrektur: de viktigaste stegen med att skapa en tryckfil är att de måste korrekturläsa väldigt noga kontrollera bilder. Därför är det kan vara extra bra att be någon annan även korrekturläsa.

Behöver du hjälp så kan vi skapa dina tryckfiler, lägg då till tjänsten originalhantering.

Kategorier: BloggShop

0 kommentarer

Lämna ett svar